Elektronikus tájékoztatási szolgáltatások fejlesztése EU támogatással

A Magyar Szabadalmi Hivatal az utóbbi években komoly lépéseket tett az elektronikus úton történő nyilvántartás, tájékoztatás nyújtotta lehetőségek alkalmazása terén. Ennek folytatásaként az ÚMFT EKOP 1.A.1 finanszírozásában elindult az "Elektronikus tájékoztatási szolgáltatások fejlesztése" projekt, aminek elsődleges célja az ügyfél-elégedettség és a munkahatékonyság növelése. Ennek elérésére a projekt keretében megtörténik:

- az új elektronikus ügyfélkapcsolati szolgáltatások kialakítása, felhasználva a központi szolgáltatások által nyújtott lehetőségeket (kormányzati ügyfélkapu és hivatali kapu);

- a már meglévő elektronikus szolgáltatások színvonalának emelése, funkcionalitásuk bővítése;

- az ügyfél kommunikáció mind magasabb fokú elektronizálásának elérése;

- a minőségi elektronikus szolgáltatások kiszolgálásához, a meglévő rendszerek, adatbázisok logikai és műszaki színvonalának javítása.

2009 júliusában elkezdődött a projekt keretében az egységes adatbázis és áttöltési technológia megtervezése, majd elkezdődött a technológia megvalósítása.

Az e-közlöny átalakítása, fejlesztése befejeződött, megkezdődött a teszt időszak: a legutóbbi Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítők („Közlönyök”) előállítása a régi és az új módszerrel is megtörtént.

A Közlönnyel egy időben elkészült az ábra adatbázis és a régi ábrák konverzióját biztosító alkalmazás beépítése a rendszerbe.

2010/06/02